De Tuinkampioen

RKP1602-005 webbanner tuinkampioen-beervelde-v6

De Tuinkampioen is een project voor kinderen tussen 8 en 12 jaar om hen te stimuleren meer met groen en tuin bezig te zijn. Op een verschillende belangrijke tuinevenementen in Vlaanderen (oa. Radio2 Tuindag Bokrijk & Tuindagen van Beervelde) wordt in samenwerking met en onder begeleiding
van de lokale tuinbouwschool, Jommeke en Fence tuinmagazine een parcours opgezet, bestaande uit leuke, toegankelijke maar educatieve proeven, gaande van praktische oefeningen (bijv. een plantje overpotten) tot een blotenvoetenpad, een geur- of voelproef, aangevuld met enkele theoretische vragen.Deelnemers, die zich verkleden als een echte tuinier, krijgen daarvoor een extra cadeautje.

Er worden live foto’s gemaakt die via de Instagram en de detuinkampioen.be website kunnen gedownload worden. Kinderen die ter plaatse kennismaken met het initiatief kunnen evengoed nog deelnemen.

De Finale
Einde mei worden een 10-tal kinderen terug uitgenodigd om mee te dingen naar de titel De Tuinkampioen. Dit zal plaatsvinden in een tuincentrum en in aanwezigheid van een bekende persoonlijkheid en Jommeke. De finalisten zullen een denk- en doetest moeten doen. Bekijk de finale van de tuinkampioen 2015.

Onze tuinkampioenen

  • 2017 – ?
  • 2016 – Valentine Vanhauter
  • 2015 – Gijs Rombouts
  • 2011 – 2014

Wenst meer info over een mogelijk partnership

 

%d bloggers liken dit: