‘La fête de Jardins & Loisirs’ in Chevetogne is dit jaar aan zijn 14e editie toe [UPDATE 6 dec]

Op zondag 28 mei 2017 kunnen we weer genieten van de 14de editie van een op en top tuinevenement op het prachtige domein van Chevetogne. Het provinciaal domein werd vroeger al gebruikt als setting voor de opnames van het RTBF-programma Jardins & Loisirs en onze topsterren Luc Noël en Francis Peeters mogen dan zeker niet ontbreken op dit event.  Ze zullen de bezoekers weer verrassen  met hun professionele knowhow en ze op de hoogte brengen van allerlei tuinweetjes.

Dit tuinevenement is een onuitputtelijke inspiratiebron voor onze 15.000 bezoekers.  Een 100-tal exposanten proberen met hun producten zoals uiteraard tal van bloemen en planten, tuinkledij, tuinmateriaal, tuinmeubilair, zwembaden, BBQ’s, … de bezoekers te inspireren om hun tuin om te toveren tot een mooi pareltje waar er ruimte is om te kunen genieten.

Lafetedejardinsetloisirs.be

BOEIENDE CONFERENTIES

  • Tuinliefhebbers kunnen luisteren naar boeiende conferenties die Luc Noël en Francis Peeters gedurende de hele dag zal brengen.
  • Luc Noël (geboren op 9 mei 1959) is sinds 1997 presentator van Jardins & Loisirs op La Une. Week na week bezoekt hij prachtige tuinen, ontdekt hij nieuwe planten, ontmoet hij verschillende kwekers en geeft praktische tips.
  • Francis Peeters is al verschillende jaren gepassioneerd door de wereld van de tuinen. Hij is sinds enkele jaren medepresentator van Jardins & Loisirs waar hij een wekelijkse column verzorgt over bloemen/planten en de verschillende manieren om ze te combineren.  Als journalist schrijft hij regelmatig artikels over dit onderwerp.

Bloemenpracht in het kasteel
Zoals steeds – en wat ons evenement onderscheidt van andere tuinbeurzen – is er dit jaar opnieuw de bloemendecoratie in het kasteel. De kamers worden door een 4tal bekende floristen mooi aangekleed in een bepaald tuinthema, bijv. een bloemenrijke picknicktafel, bbq-tafel, een prachtig tuinfeest. De bloemen worden dikwijls ook geplukt uit de tuin zodat elke bezoeker inspiratie kan opdoen en zelf aan de slag kan gaan.

HET DOMEIN VAN CHEVETOGNE

Chevetogne is gelegen in één van de mooiste heuvellandschappen van de provincie Namen (tussen Rochefort en Ciney) en daarom alleen al een uitgelezen bestemming om een bijzonder aangename dag door te brengen in het gezelschap van familie en vrienden. Dit domein van om en bij de 550 hectaren is een ode aan de natuur en de tuinen. De oorspronkelijke verscheidenheid van landschappen werd aangevuld door de dynamiek van de thematische tuinen: de landschapstuin, de woodland garden, de haagbeukenlaan,  de Hervé Bazin-tuin , de geneeskrachtige plantentuin, de braamstruikentuin, …

Buiten een gezellige wandeling in deze tuinen kan je er ook allerlei activiteiten uitvoeren zoals tennissen, basketballen, voetballen, minigolfen, … Je kan er kano varen en voor de romantische zielen onder ons zijn er leuke boottochtjes.  Een ideale bestemming voor daguitstappen en weekends dus!

LE JARDINIER EN HERBE
Om het tuinieren bij kinderen aan te moedigen is er een wedstrijd voor kinderen tussen 8-12 jaar. Ze zullen verschillende proeven moeten afleggen zoals praktische testen (proeven, ruiken, een plantje verpotten) maar ook theoretische testen.  Tevens zal er een creativiteitstest aan verbonden zijn.  Kinderen die een originele manier bedenken om er als tuinman of tuinvrouw op-en-top uit te zien, kunnen prachtige prijzen winnen. Met uiteraard de winnaar op kop. Genoeg animatie en activiteiten om een hele dag op het prachtige domein te vertoeven!

HET NEM
NEM staat voor het Nature Extraordinary Museum, een museum dat net ietsje anders is en waar de bezoekers, door middel van pedagogische workshops, de natuur kunnen leren begrijpen en met haar in dialoog treden. De thema’s van de verschillende workshops zijn: angst voor de natuur, een verrassende workshop over kikkers en de biodiversiteit. In deze workshops maakt men gebruik van trompe-l’œil, opmerkelijk realistische maquettes, een film,… om de zaken te illustreren.

KINDERPARADIJS
Aan de allerkleinsten werd ook gedacht. Er staan voldoende activiteiten op het programma en het domein is voorzien van een 150 ha ludieke zones met 10 spectaculaire speeltuinen.  De speelpleinen van het park verkennen alle eeuwige mythes van de kinderjaren: het “Ros Beiaard”, de “Robin Hood Hutjes”, het “Strand van Robinson Crusoé,  de piratenwereld, ridderwereld, de wonderbaarlijke wereld van sprookjes en legenden, . De kleinsten onder ons zullen zich dus zeker niet vervelen.

Noteer daarom alvast volgende datum in je agenda: zondag 28 mei 2017!

Provinciaal Domein Chevetogne, 5590 Chevetogne

E 411 Namen-Luxemburg, afrit 22
zondag 28 mei 2017 (10:00 – 18:00 )
Inkom: € 10 / Kinderen -6 jaar gratis / Gratis kinderanimatie, catering- en picknickfaciliteiten
Gratis parking
T. +32 (0)14 28 60 80 – E-mail: info@happenings.be – www.lafetedejardinsetloisirs.be


NOOT AAN DE REDACTIE, NIET VOOR PUBLICATIE: Voor meer informatie en/of beeldmateriaal kunt u contact opnemen met Rekad Produkties NV, Indra Corten, 014/28 60 80 of via e-mail: happenings@rekad.be

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

%d bloggers liken dit: